Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، محمد خالقی روز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت اظهار کرد: از این تعداد حمله پلنگ به دام، چهار مورد در اردیبهشت ماه و ۲ مورد در فروردین‌ماه بوده است.

وی گفت: تمامی حمله‌های پلنگ به دام، در طبیعت و خارج از محدوده‌های روستایی و شب هنگام بوده است،  

مدیر حفاظت محیط‌زیست بجنورد در باره علت افزایش شمار حضور و حمله پلنگ به دام بیان کرد: کاهش طعمه در طبیعت، یکی از علت‌های اصلی نزدیک شدن وحوش به مناطق مسکونی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بارندگی‌های مناسب در سال گذشته سبب افزایش زادآوری در وحوش شده است و البته افزایش شمار حضور پلنگ در مناطق روستایی می‌تواند نشان افزایش جمعیت این گونه باشد.  

خالقی خاطرنشان کرد: پلنگ، گونه قلمرو طلب است و با افزایش جمعیت آن، قلمروهای حیوان محدود شده و به همین دلیل شمار طعمه‌ها هم کاهش یافته است بنابراین به ناچار، برای یافتن غذا به مناطق مسکونی نزدیک می‌شوند.

مدیر حفاظت محیط‌زیست بجنورد گفت: در ۲۸ اردیبهشت ماه ۹۹، حمله یک قلاده پلنگ به گله روستای قشلاق عبدل آباد گزارش شده که در آن، یک راس بز بالغ تلف شده است.

وی اظهار کرد: این سومین حمله پلنگ در ۲ ماه گذشته در همین منطقه است.

خالقی افزود: روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت هم یک قلاده پلنگ به گله گوسفندان در چراگاه‌های روستای نیستانه حمله کرده است که در آن، ۲ راس گوسفند تلف شده است.

مدیر حفاظت محیط‌زیست شهرستان بجنورد گفت: بر اساس اعلام دامداران، در این حادثه ۲ راس گوسفند دیگر هم در حمله پلنگ، مفقود شده است.

براساس اعلام مسئولان، بیشتر این حادثه‌ها در خارج از مناطق تحت مدیریت محیط‌زیست رخ می‌دهد و از علل اصلی آن، شکار طعمه‌های گوشتخواران از جمله گونه‌های قوچ و میش، کل و بز و گراز است.

در خراسان شمالی ۶۵ گونه پستاندار از ۱۹۷ گونه موجود در کشورزیست دارد و ۱۴۱ گونه پرنده از ۵۳۲ گونه موجود در کشور، ۶۸ خزنده از ۲۲۸ گونه موجود کشور، چهار گونه خزنده دوزیست از ۲۰ گونه موجود و هشت گونه ماهی و آبزی از مجموع ۱۶۰ گونه آبزی موجود در کشورزیست می‌کنند.  

برخی از این گونه‌ها نظیر یوزپلنگ، بالابان، هوبره، کبک دری و کرکس مصری در طبقه بندی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) در رده‌های بحرانی و در حال انقراض قرار دارند.  

اداره کل حفاظت محیط‌زیست خراسان شمالی مناطق حفاظت شده و پارک‌های ملی سالوک، ساریگل و ضامن آهو، مناطق حفاظت شده قرخود، گلول، سرانی و پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم را که محل‌زیست پلنگ‌ها می‌باشد، با گستره ۱۹۴ هزار و ۱۴۱ هکتار مدیریت می‌کند.  

کد خبر 513632 برچسب‌ها استان خراسان شمالی حیوانات - یوزپلنگ آسیایی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان خراسان شمالی حفاظت محیط زیست پلنگ به دام گونه موجود حمله پلنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۱۷۸۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رخ نمایی مرال قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار

دریافت 16 MB

به گزارش خبرگزاری مهر، حمزه عشوری اظهار کرد: تصاویر زیبا و ارزشمندی از یک رأس گوزن قرمز (مرال) نر در ارتفاعات جنگلی شهرستان رودبار توسط یک کارگروه زبده از تشکلهای مردمی حافظان هیرکانی (حسین آقایی و مهرداد بخشی پور) با همراهی یکی از محیط بانان حفاظت محیط زیست گیلان به ثبت رسید.

وی افزود: جنگل‌های هیرکانی گیلان از عرصه‌های طبیعی و بی نظیری است که هنوز می‌توان غرش پلنگ ایرانی و بانگ گوزن قرمز (مرال) را در آن شنید. آموزش جوامع محلی، برخورد قاطع با شکارچیان غیرمجاز و تعامل با جوامع بومی و محلی و تلاش شبانه روزی محیط بانان سبب شده تا امنیت در زیستگاه برای این گونه‌های حیات وحش تأمین شود و مشاهده و تصویر برداری از گونه‌های ارزشمند هم نشان از این امنیت دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان خاطرنشان کرد: مشاهده گونه‌های ارزشمند همچون مرال، پلنگ و خرس قهوه‌ای در این استان نشان از این دارد که زیستگاه‌ها برای این حیوانات امن است.

گفتنی است، مرال یا گوزن قرمز که به آن «گاوکوهی» نیز گفته می‌شود از گونه‌های باشکوه جنگل‌های پهن برگ هیرکانی شمال ایران است و یکی از نمادهای تنوع زیستی جنگل‌های هیرکانی و از گونه‌های حمایت شده در زیستگاه‌های استان گیلان است.

کد خبر 6090941

دیگر خبرها

  • ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم
  • رخ نمایی مرال قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار
  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • آخرین وضعیت سلامت تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان (+عکس)
  • ارائه آموزش‌های مهارتی به روستاییان و عشایر خوزستان
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان + عکس
  • شکار یک پلنگ ایرانی در توسط یک تبعه پاکستان + عکس
  • «حفاظت» به بقای گونه‌ها کمک می‌کند
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟