Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل محیط زیست خراسان رضوی گفت: پلنگ تندوره نیمه دوم فروردین ماه ۹۸ به زیستگاه خود بر می‌گردد. ۲۶ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۲ استانها خراسان رضوی نظرات - اخبار استانها -

تورج همتی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس از نتایج نشست اعضای تیم مشورتی حیات وحش استان به منظور تعیین زمان بازگشت پلنگ تندوره به زیستگاه اصلی خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل محیط زیست خراسان رضوی ادامه داد: پس از بررسی و تحلیل نظرات، تصمیم کمیته کارشناسی بر آن شد که پلنگ یاد شده که حسب نتایج آزمایشات دامپزشکی سلامت خود را به طور کامل به دست آورده و دارای تائیدیه سلامت است، آماده رها سازی شده و با لحاظ تمهیداتی در نیمه دوم فروردین ماه به زیستگاه اصلی خود برگردد.

 همتی خاطرنشان کرد: به منظور کاهش خطرات احتمالی در زمینه آسیب‌های وارده به این پلنگ که در طول درمان در اسارت بوده است، نیمه دوم فروردین ماه که زمان زایش گونه‌های علفخوار  است و نیز خانواده‌های مختلف جوندگانی همچون پایکا به عنوان طعمه مطلوب پلنگ بیشتر در دسترس این گونه قرار دارد، زمانی مناسب برای بازگشت پلنگ به منطقه خواهد بود؛ ضمن اینکه زیستگاه مورد نظر نیز پس از گذران ایام تعطیلات به آرامش و شرایط پیشین خود بازگشته و شرایط مطلوب‌تری را برای این گونه فراهم می‌آورد.

حمله پلنگ به دام‌های عشایر سیستان و بلوچستان2 توله پلنگ ایرانی در کهگیلویه و بویراحمد تلف شدندتصویر جدید از پلنگ ایرانی

وی با اشاره به اینکه براساس تجمیع نظرات و ارزیابی همه جانبه موضوع، رهاسازی پلنگ در زیستگاه اصلی را بر اسارت آن ترجیح داده‌ایم گفت: آنچه بر عهده متولیان حفاظت از حیات وحش بوده، بازگرداندن سلامت حیوان است که نتایج آزمایشگاهی و فیزیولوژیکی پلنگ آن را کاملا تائید می‌کند اما از لحظه ورود پلنگ به منطقه، شرایط طبیعی بر ادامه زیست آن حاکم است.

همتی گفت: تنازع بقا موضوعی است که همواره در طبیعت حاکمیت دارد و امیدواریم این پلنگ پس از بازگشت به قلمرو خود، بتواند حسب آنچه که مورد انتظار متخصصان و دامپزشکان است در پارک ملی تندوره به حیات خود ادامه دهد.

 مدیرکل محیط زیست خراسان رضوی خاطرنشان کرد: تا زمان اعلام شده برای بازگشت پلنگ به پارک ملی تندوره، این گونه در فضایی جداگانه از مرکز بازدیدکنندگان باغ وحش وکیل آباد و با شرایطی خاص همچون در اختیار گذاشتن طعمه زنده و ممنوعیت کامل بازدیدهای انسانی نگهداری و تحت نظارت ویژه خواهد بود که این موضوع به تقویت خوی وحشی‌گیری این حیوان کمک خواهد کرد ضمن اینکه با توجه به شرایط نگهداری و ماهیت زیست پلنگ و نظارت‌های مستمر کارشناسان و متخصصین امر در زمینه از دست رفتن خوی درندگی آن جای نگرانی وجود ندارد. 

انتهای پیام/ ز

R41347/P/S6,1188/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۴۴۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان + عکس

به گزارش همشهری آنلاین، پلنگ ایرانی پس از انقراض ببر مازندران و شیر ایرانی، بزرگترین گربه‌سان کشور به شمار می‌رود. کمبود طعمه در اثر شکار غیر مجاز و بی رویه، تخریب زیستگاه طبیعی پلنگ به دلیل توسعه فعالیت‌های انسانی، کشته شدن پلنگ‌ها به دست افراد محلی و شکارچیان متخلف باعث شده است که این گربه‌سان ایرانی به سمت انقراض برود.

«پلنگ در هر کجا به دام‌ها خسارت بزند از طریق صندوق توسعه محیط زیست خسارت آن پرداخت می‌شود.» این گفته کامبیز محسن سلطانی رئیس اداره محیط زیست نوشهر به خبرنگار فارس بود.

در نتیجه تقابل پلنگ با انسان و آسیب‌پذیری این گونه کمیاب در سال‌های اخیر به شدت افزایش یافته است.

کمبود طعمه‌های پلنگ در اثر شکار بی‌رویه و تخریب عرصه‌های طبیعی از عوامل مهم کاهش جمعیت و افزایش حمله پلنگ به دام‌های اهلی و تقابل این گونه با انسان بوده است.

«در بخش گسترده‌ای از محدوده پراکنش پلنگ، به‌ویژه در منطقه زاگرس با کمبود طعمه و به‌تبع آن تعارض بین پلنگ و دام‌های اهلی و دامداران روبه‌رو هستیم.» این گفته حسن اکبری معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست می‌گوید.

کد خبر 847559 منبع: فارس برچسب‌ها حیوانات - حیات وحش خبر مهم پاکستان حیوانات - یوزپلنگ آسیایی

دیگر خبرها

  • کشف بیش از ۶۰۰ متر تور ماهیگیری از صیادان غیرمجاز
  • ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم
  • رخ نمایی مرال قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار
  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • آخرین وضعیت سلامت تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • سلطان آسمان ایران در خطر انقراض/ عکس
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان (+عکس)
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان + عکس
  • سلطان آسمان ایران در خطر انقراض است | گزارش همشهری از وضعیت عقاب طلایی ایران
  • ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم