Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-28@22:35:16 GMT

۹ ماه تقلب برای زنده‌نمایی پلنگ هیرکانی!

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۴۹۵۹۹۵

فعالان حیات وحش می‌گویند پلنگی که سال گذشته در طبیعت رهاسازی شد حدود یک ماه بعد جان باخته و دفن شده است. مسوولان محیط‌زیست در این مدت از سیگنال‌های حیاتی گردنبند ردیاب این پلنگ خبر می‌دادند.

روزنامه صبح نو: فعالان حیات وحش می‌گویند پلنگی که سال گذشته در طبیعت رهاسازی شد حدود یک ماه بعد جان باخته و دفن شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
مسوولان محیط‌زیست در این مدت از سیگنال‌های حیاتی گردنبند ردیاب این پلنگ خبر می‌دادند.
برخی فعالان حیات وحش از مرگ پلنگی که محیط زیست استان سال گذشته رهاسازی کرد خبر داده‌اند. محیط زیست گلستان که تا اوایل همین هفته از دریافت سیگنال‌های گردنبند ردیاب این پلنگ خبر می‌داد، اکنون به طور غیررسمی مرگ هیرکان را پذیرفته اما مدعی است قلاده این پلنگ طی دو سه روز اخیر پیدا شده است با این حال فعالان حیات وحش می‌گویند هیرکان پس از رهاسازی حدود ۳۵ روز بیشتر دوام نیاورده، جنازه او سه ماه در فریزر اداره کل محیط زیست بوده و ماه‌های پس از آن هم محیط‌بانان گردنبند ردیاب را جا به جا می‌کرده‌اند تا پلنگ زنده وانمود‌شود.
تابستان ۱۳۹۳ دو توله پلنگ ماده و نر مقابل اداره محیط زیست کردکوی رها شدند. اداره کل محیط زیست استان گلستان تا تابستان ۱۳۹۵ این دو پلنگ را در قفس نگهداری کرد و سرانجام شهریورماه ۱۳۹۵ توله پلنگ ماده که هیرکان نام گرفته بود به‌رغم مخالفت بسیاری از کارشناسان که معتقد بودند توله پلنگ‌ها توانایی شکار و ادامه حیات در طبیعت را ندارند با حضور خانم معصومه ابتکار در پارک ملی گلستان رهاسازی و گردنبند ردیابی هم نصب شد تا هر ۴ ساعت یک بار اطلاعات موقعیتی حیوان را ارسال کند. از آن روز تاکنون هر بار که فعالان محیط زیست و خبرنگاران از وضعیت هیرکان جویا شدند، مسوولان محیط زیست از سیگنال‌های دریافتی خبر دادند و حتی بر اساس سیگنال‌های دریافتی گفته شد هیرکان شکار هم کرده است. مخالفان معتقد بودند حیوانی که دو سال در فضای محصور بیست متری در قفس نگهداری شده توانایی شکار و مقابله با تهدیدات را ندارد.
آقای مجتبی حسینی، معاون محیط طبیعی محیط‌زیست گلستان اعلام کرده بود: هر زمان که بر اساس داده‌های ارسالی ردیاب حیوان بیشتر از ۶‌ساعت توقف داشته باشد شکار موفق داشته و غذا به دست آورده است. هیرکان در نقطه مشخصی توقف طولانی داشته و پس‌ازآن لاشه میشی را پیدا کردیم که دوسوم آن استفاده شده بود. برای اینکه اطمینان حاصل کنیم در حوالی لاشه دوربین تله‌ای نصب‌کرده‌ایم تا بتوانیم این موضوع را ثبت و اثبات کنیم.
تصویری که هیچ گاه نه به رسانه‌ها و نه به مسوولان محیط زیست ارائه نشد اما اکنون منابع خبری شواهدی را ارائه کرده‌اند که نشان می‌دهد هیرکان مدت‌ها پیش از این و تنها حدود یک ماه پس از رهاسازی جان باخته است. برخی از این منابع مدعی شده‌اند محیط‌بانان در این مدت گردنبند ردیاب را جا به جا می‌کرده‌اند تا از اطلاعات ارسالی آن به عنوان شاهدی بر زنده بودن پلنگ استفاده شود. بر اساس آنچه فعالان حیات‌وحش می‌گویند محیط زیست گلستان حتی لاشه حیوان را به مدت سه ماه در یک فریزر نگهداری کرده و سپس آن را دفن کرده است. عملی که طی ماه‌های اخیر پنهان نگهداشته شده بوده اما اکنون ادعا می‌شود محل دقیق دفن پلنگ در دره آلمه در پارک ملی گلستان نیز مشخص است.
آقای مجید خرازیان مقدم، مدیرکل دفتر حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست در گفت وگو با خبرنگار مهر این موضوع را خارج از حوزه این دفتر می‌داند و دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید را مسوول می‌داند. آقای علی تیموری، مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید می‌گوید به زودی اداره کل محیط زیست استان گلستان در این زمینه اطلاع‌رسانی می‌کند. اداره کل محیط زیست استان گلستان مدعی است که مرگ پلنگ تنها یک ماه پس از رهاسازی کذب بوده و گردنبند پلنگ طی همین هفته پیدا شده است. یک مقام ارشد اداره کل محیط زیست استان گلستان در این باره به خبرنگار مهر گفته که مدیرکل محیط زیست این استان روز چهارشنبه در این باره اطلاع‌رسانی رسمی خواهد کرد. با این حال یکی از مسوولان این اداره کل تصویری را در اختیار خبرنگار مهر قرار داده که ادعا می‌شود محل دفن هیرکان در دره «آلمه» در پارک ملی گلستان بوده است. به گفته این مسوولان یکی از معاونان این اداره کل از آغاز از مرگ هیرکان اطلاع داشته و فریز و سپس دفن لاشه حیوان به دستور او انجام شده بوده اما مدیرکل محیط زیست استان گلستان از این اتفاق اطلاع نداشته است.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۹۵۹۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فصل زاد و ولد حیات وحش از راه رسید؛ زنده‌گیری نوزادان پیگرد قانونی دارد

 عبدالرحمن زحمتی گفت: هر سال با شروع فصل بهار، زاد و ولد حیوانات وحشی آغاز می‌شود و زیر چتر حمایت و حفاظت محیط‌بانان حفاظت محیط زیست به زندگی خود ادامه می‌دهند و زنده‌گیری نوزادان حیات‌وحش پیگرد قانونی دارد.

معاون حفاظت محیط زیست خراسان شمالی هم در این باره با اشاره به آغاز فصل زایش وحوش گفت: محیط بانان پارک‌های ملی سالوک و ساریگل در شهرستان اسفراین نخستین بره‌های متولد شده‌ی امسال را مشاهده کرده اند.

روح الله لایق افزود: بارندگی‌های مناسب اسفند و فروردین ماه سبب رویش گیاهان و پوشش مناسب گیاهان در مراتع شده وشرایط برای زیست گونه‌های علفخوار همچون قوچ و میش اوریال، آهو و کل و بز مناسب است.

وی در ادامه گفت: فصل بهار گردشگران بیشتردر طبیعت حضور می‌یابند که توصیه می‌شود در صورت مشاهده نوزادان حیات وحش در طبیعت از لمس آنها خودداری کنند، زیرا موجب جدا کردن این نوزاد از چرخه طبیعی خواهد شد.

معاون حفاظت محیط زیست استان اضافه کرد: هر ساله در فصل بهار و زمان زادآوری حیات وحش، به علت نبود آگاهی بسیاری از مردم نسبت به برخورد صحیح هنگام مشاهده نوزادان حیات وحش در طبیعت، بسیاری از نوزادان از چرخه طبیعت خارج می‌شوند.

لایق از طبیعت گردان خواست از نزدیک شدن و نوازش بره‌ها و نوزاد وحوش خودداری کنند، چون نوزادان حیواناتی که با لمس و نوازش کردن و یا در آغوش گرفتن بوی انسان به خود گرفته اند، تلف می‌شوند.

در طبیعت و مناطق حفاظت شده‌ی خراسان شمالی ۶۵ گونه از پستانداران زیست می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان شمالی بجنورد

دیگر خبرها

  • ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم
  • رخ نمایی مرال قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار
  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • آخرین وضعیت سلامت تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان (+عکس)
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان + عکس
  • شکار یک پلنگ ایرانی در توسط یک تبعه پاکستان + عکس
  • فصل زاد و ولد حیات وحش از راه رسید؛ زنده‌گیری نوزادان پیگرد قانونی دارد
  • ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم